Imobiliare Constanta. Apartamente, garsoniere, case, terenuri, birouri si spatii comerciale

Cauta anunturi

Adauga cerere/oferta Exclusivitati Constructii Portofoliu lucrari Anunturi negociate Blog

Prețurile terenurilor agricole în 2014

Conform previziunilor specialiștilor, terenurile agricole aduc un profit garantat chiar și în perioadele de criză. Prețurile terenurilor agricole din Romania sunt într-o continuă creștere, în ultimii cinci ani prețul chiar triplandu-se. Scumpirea terenului pe hectar este semnificativă, ridicandu-se cu aproape 60%, conform studiilor companiilor de consultanță.
Comparativ cu alte state din Europa, în Romania prețul terenurilor agricole încă este mult mai mic, acestea fiind subevaluate. Cumpărătorul de teren agricol este în avantaj, recuperandu-și în trei ani garantat investiția.
Potrivit experților în domeniu, investiția în agricultură este cel mai rapid mod de amortizare al investiției. La momentul actual, prețurile la terenurile agricole din Romania sunt de opt ori mai mici decat în majoritatea statelor europene, însă se așteaptă ca acest decalaj să se micșoreze pe termen scurt, scumpirea acestora fiind imposibil de evitat.
Indiferent de liberalizarea pieței agricole, în ciuda scumpirilor, terenurile agricole vor fi în continuare o oportunitate atat pentru investitorii romani cat și pentru cei din străinătate. Cele mai bine cotate regiuni pe piața terenurilor agricole sunt Muntenia și Banat, regiuni valoroase din punct de vedere agricol. Cei mai valoroși proprietari în acest moment sunt cei care dețin suprafețe mari de teren, compacte, care sunt din ce în ce mai rare. Romania deține o suprafață de 14.7 milioane de teren agricol, din care 10 milioane de hectare sunt folosite ca teren arabil, 3.3 milioane de hectare reprezintă pășuni, 220.000 hectare vii și 206.000 hectare livezi.
Investitorii în acest domeniu au fost atrași de prețurile scăzute, calitatea solului, dar și de oferta mare de pe piață. Gradul ridicat de fragmentare al terenurilor a încetinit ritmul de investiții, plus lipsa documentelor cadastrale, birocrației și a costurilor ridicate pentru documentațiile necesare.
Romania deține o suprafață de 6 milioane de hectare de teren forestier, reprezentand 25% din suprafața țării, din care circa 4 milioane de hectare sunt deținute de stat. Spre deosebire de Europa, unde media terenurilor forestiere este de 32% din suprafața totală a țării.

 

Oferte imobiliare in Constanta

Anunturi imobiliare in Constanta

Despre noi

Incepand din 2004, Ambient Intermed este un nume de referinta pe piata imobiliarelor din Constanta. In fiecare an incheiem tranzactii imobiliare avantajoase pentru toti clientii nostri. Daca esti proprietar de apartament, casa, teren sau spatiu comercial in Constanta, poti obtine un castig sigur din vanzarea sau inchirierea lor. Alternativ, daca esti in cautare de oferte imobiliare in Constanta la preturi avantajoase, urmareste zilnic anunturile noastre si profita de ocaziile care apar.

Cumparam terenuri agricole in zona Constanta. Oferim plata pe loc pentru oferte reale.

Telefon: 0732.522.222