Imobiliare Constanta. Apartamente, garsoniere, case, terenuri, birouri si spatii comerciale

Cauta anunturi

Adauga cerere/oferta Exclusivitati Constructii Portofoliu lucrari Anunturi negociate Blog

Obligativitatea prezentării certificatului energetic la vânzarea sau închirierea locuințelor

Legea nr. 159/2013 obligă din 19 iulie proprietarii să pună la dispoziția potențialului cumpărător sau chiriaș, după caz, anterior perfectării contractului, o copie de pe certificatul energetic. După multe amânări, certificatul energetic a devenit în sfârșit obligatoriu. Acest certificat este valabil 10 ani. Clasa energetică este o notă dată clădirii de către un auditor energetic autorizat, în funcție de capacitatea acesteia de a economisi energie. (prin încadrarea într-o clasă de la A la G) și cuprinde recomandări de reducere a consumului de energie.
Scopul său este de a permite cumpărătorului să compare performanța energetică a diverselor clădiri.


Responsabilitatea obținerii certificatului revine proprietarilor care doresc să vândă sau să închirieze locuința. În lipsa certificatului, tranzacțiile sunt considerate nule. Chiar dacă nu vreți neapărat să vindeți, să închiriați sau nu aveți o clădire nouă, certificatul energetic vă va ajuta să vă faceți o idee clară despre cât de mult cheltuiți pentru întreținerea clădirii și, mai ales, prin recomandările ce se vor face prin acest document, veți afla ce trebuie să faceți pentru a reduce la maximum aceste cheltuieli, astfel încât să aveți un confort maxim cu costuri minime. De asemenea, vă poate permite și accesul la programul național de reabilitare termică a locuințelor.
Înainte de încheierea tranzacției, cumpărătorul/chiriașul are dreptul să primească o copie după certificat. În cazul vânzării unui imobil, certificatul original trebuie predat cumpărătorului, după finalizarea tranzacției. Totodată, la data înregistrării contractului de vânzare-cumpărare, respectiv de închiriere, proprietarul are obligația de a depune la organul fiscal competent o copie de pe certificat, iar originalul va rămâne în posesia proprietarului.

 

Pentru clădirile care se construiesc, certificatul se eliberează de către investitor. Procesul verbal încheiat cu ocazia recepției, neînsoțit de copia de pe certificat, este nul.
Conform legii, toate anunțurile de vânzare și de închiriere de imobile trebuie să menționeze indicatorii de performanță energetică (clasa energetică, consumul total de energie și indicele de emisii echivalente).

 

Oferte imobiliare in Constanta

Anunturi imobiliare in Constanta

Despre noi

Incepand din 2004, Ambient Intermed este un nume de referinta pe piata imobiliarelor din Constanta. In fiecare an incheiem tranzactii imobiliare avantajoase pentru toti clientii nostri. Daca esti proprietar de apartament, casa, teren sau spatiu comercial in Constanta, poti obtine un castig sigur din vanzarea sau inchirierea lor. Alternativ, daca esti in cautare de oferte imobiliare in Constanta la preturi avantajoase, urmareste zilnic anunturile noastre si profita de ocaziile care apar.

Cumparam terenuri agricole in zona Constanta. Oferim plata pe loc pentru oferte reale.

Telefon: 0732.522.222