Imobiliare Constanta. Apartamente, garsoniere, case, terenuri, birouri si spatii comerciale

Cauta anunturi

Adauga cerere/oferta Exclusivitati Constructii Portofoliu lucrari Anunturi negociate Blog

O noua etapă a Programului Prima Casă

Guvernul României a adoptat în luna august a acestui an, măsuri care să faciliteze achiziția locuinței pe care o dețin chiriașii din blocurile construite prin Programul ANL " Locuințe pentru tineri, destinate închirierii.", inclusiv prin facilitarea contractării de credite garantate de stat, prin Programul Prima Casă.

De asemenea, locuințele pentru tineri pot fi achiziționate și prin credite ipotecare obținute de la alte bănci.
Banca Comercială Română (BCR) a primit cel mai mare plafon pentru creditele Prima Casă din noua etapă a programului guvernamental, de 220 milioane de lei, din care 70 milioane de lei sunt pentru achiziția de locuințe construite de ANL, finanțările fiind acordate doar în moneda națională. Estimările reprezentanților BCR sunt că vor utiliza cea mai mare parte a plafonului până la finalul acestui an.

BCR percepe o dobândă variabilă pentru finanțările acordate în cadrul Programului formată din indicele Robor la 3 luni (de 3.76% în prezent) și o marjă de 2.3 puncte procentuale pentru clienții care îsi încasează salariul într-un cont BCR, pentru restul marja fiind de 2.5%.

A doua bancă de pe piața bancară în funcție de active este BRD, care a primit un plafon de 180 milioane de lei, în timp ce Banca Transilvania dispune de fonduri de 105 milioane de lei.
Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM uri (FNGCIMM) a distribuit băncilor garanțiile pentru noua etapă a Programului Prima Casă în valoare de 1.2 miliarde de lei, noutatea pentru această etapă fiind acordarea de credite doar în lei.
Cei care nu dețin în proprietate o locuință, sau dețin un imobil în suprafață maximă de 50 mp, pot aplica pentru creditele Prima Casă. În continuare, unul din avantajele acestui program rămâne achitarea unui avans de 5%, raportat la prețul de achiziție pentru imobile a căror valoare este sub 60.000 euro, sau 3000 euro, plus diferența, între prețul imobilului și 60.000 euro, pentru imobilele a căror valoare depășește 60.000 euro.

Odată cu trecerea la creditarea în lei, cu greu salariatul mediu din România, își mai poate lua singur prin credit un apartament de 2 camere.

Criteriile importante după care băncile acordă un credit sunt: valoare imobilului, rata lunară și nivelul veniturilor celui care îl solicită. O familie de două persoane care au venituri medii, poate cumpăra un
apartament cu două camere de 50 mp. Cifrele arată că în niciun oraș reședință de județ, o persoană singură, care are un salariu mediu, nu își poate lua un credit în lei pentru a achiziționa un apartament. În prezent, rata la un credit Prima Casă în lei este cu 30% mai mare față de rata la un credit în euro.
Chiar și așa, dobândirea unei locuințe prin Programul Prima Casă, rămâne soluția cea mai accesibilă pentru românii cu venituri medii, deși gradul de îndatorare este acum cu 6-10 puncte procentuale mai mare decât ar fi fost pe varianta în euro, întrucât ratele lunare sunt cu 25% mai mari.

 

Oferte imobiliare in Constanta

Anunturi imobiliare in Constanta

Despre noi

Incepand din 2004, Ambient Intermed este un nume de referinta pe piata imobiliarelor din Constanta. In fiecare an incheiem tranzactii imobiliare avantajoase pentru toti clientii nostri. Daca esti proprietar de apartament, casa, teren sau spatiu comercial in Constanta, poti obtine un castig sigur din vanzarea sau inchirierea lor. Alternativ, daca esti in cautare de oferte imobiliare in Constanta la preturi avantajoase, urmareste zilnic anunturile noastre si profita de ocaziile care apar.

Cumparam terenuri agricole in zona Constanta. Oferim plata pe loc pentru oferte reale.

Telefon: 0732.522.222