Imobiliare Constanta. Apartamente, garsoniere, case, terenuri, birouri si spatii comerciale

Cauta anunturi

Adauga cerere/oferta Exclusivitati Constructii Portofoliu lucrari Anunturi negociate Blog

EVALUAREA IMOBILIARA

            Definitii

Evaluarea imobiliara este procesul de estimare a unui tip de valoare, al unui tip de proprietate la o anumita data. Procesul de evaluare este concretizat prin raportul de evaluare.Evaluarea reprezinta o estimare si nu un calcul exact al unei valori folosind o formula matematica sau printr o cuantificare precisa.procesul de evaluare impune aplicarea rationamentului profesional al expertului evaluator.

Scopuri ale evaluarilor imobiliare  :

Tranzactionarea unei proprietati ;Creditare- garantarea imprumuturilor ; informarea in scop personal ( sa cunoastem valoarea unui bun imobil pe care il detinem la un moment dat) , rezolvarea litigiilor, evaluarea ptr pagubele produse prin deteriorarea proprietatii, impozitare, sau alte scopuri care nu fac obiectul tranzactionarii unui imobil

Tipuri de valoare

Valoarea de piata : este suma estimata ptr care o proprietate va fi schimbata , la data  evaluarii, intre un cumparator decis si un vanzator hotarat, intr o tranzactie cu pret determinat obiectiv, dupa o activitate de marketing corespunzatoare, in care partile implicate au actionat in cunostinta de cauza, prudent si fara constrangere.

Valoarea de investitie este  una subiectiva si definita astfel:valoarea unei  proprietati ptr un anumit investitor sau clasade investitori, ptr obiective de investitiisau ptr obiective de exploatare identificate( exp: doriti sa cumparati un imobil cu scopul de a l repune la vanzare ptr a obtine profit;sau situatia in care doriti sa chizitionati un imobil cu scopul de a l inchiria si a obtine un venit constant)

Valoarea speciala  este o suma de bani peste valoarea de piata, care reflecta atributele/caracteristicilespeciale ale unui activ, care au o valoarenumai ptr uncumparator special.Cumparatorul specialeste un cumparatorptr care un anumit activ are o valoare speciala de care nu pot beneficia ceilalti cumparatori.Valoarea speciala poate apare cand un activ are atribute/caracteristici care il fac mai atractiv ptr un anumit cumparator, sau ptr o categorie limitata de cumparatori fata de ceilalti cumparatori.Aceste  atribute/caracteristici se pot referi la aspecte fizice, geografice, economice sau legale ale unui activ.

Valoarea sinergetica este un element aditional de valoare, care este creat de combinarea/ fuziunea a  doua sau mai multe proprietati, in care valoarea rezultata in urmacombinarii/ fuziunii  este mai mare decat suma valorilorproprietatilor individuale.Valoarea sinergetica poate fi o forma a valorii speciale, care apare  in deosebidin combinarea a doua sau mai multor active din care rezulta un nou activ, care are o valoare mai mare decat suma valorilor activelor  individuale.

                 sursa de informare ANEVAR

 

Oferte imobiliare in Constanta

Anunturi imobiliare in Constanta

Despre noi

Incepand din 2004, Ambient Intermed este un nume de referinta pe piata imobiliarelor din Constanta. In fiecare an incheiem tranzactii imobiliare avantajoase pentru toti clientii nostri. Daca esti proprietar de apartament, casa, teren sau spatiu comercial in Constanta, poti obtine un castig sigur din vanzarea sau inchirierea lor. Alternativ, daca esti in cautare de oferte imobiliare in Constanta la preturi avantajoase, urmareste zilnic anunturile noastre si profita de ocaziile care apar.

Cumparam terenuri agricole in zona Constanta. Oferim plata pe loc pentru oferte reale.

Telefon: 0732.522.222