Imobiliare Constanta. Apartamente, garsoniere, case, terenuri, birouri si spatii comerciale

Cauta anunturi

Adauga cerere/oferta Exclusivitati Constructii Portofoliu lucrari Anunturi negociate Blog

Despre mucegai

Mucegaiul, în funcție de locul în care se dezvoltă, poate fi dăunător sau folositor. Mucegaiurile bune sunt cultivate și înmulțite în medii controlate pentru a nu fi contaminate cu alte organisme. Astfel, mucegaiul este folosit în producerea penicilinei, sau este folosit pentru a conferi o aromă specifică anumitor mâncăruri și băuturi.
Mucegaiurile dezvoltate în locurile pe care nu le dorim, devin foarte greu de suportat. Mâncarea nedepozitată corespunzător se strică, frunzele și lemnul lăsate pe solul umed mucegăiesc și ele, pe marginea ferestrelor, al ușilor, atunci când sunt diferențe mari de umiditate și temperatură între interior și exterior, se formează mucegai. De asemenea, depozitând în locuri umede hârtie și țesături, cu siguranță acestea vor fi pătrunse de mucegai, căpătând un miros urât.
Putem evita apariția și dezvoltarea mucegaiului, menținând locurile curate și uscate, cunoscând deja că mucegaiul se hrănește și se dezvoltă cu umezeală și nutrimente organice. Umezeala ce pătrunde din exteriorul casei prin pereți, pardoseli, ferestre defecte sau acoperiș, crește nivelul de umiditate al casei. Mai poate crește umiditatea de la țevile care picură, de la utilizarea frecventă, pe perioada prelungită a dușului/căzii de baie, de la rufele uscate în spații închise, sau de la gătit.
Când hidrolația exterioară a unei clădiri este deficitară, apa va pătrunde în interior. Atunci când clădirea este insuficient aerisită/ventilată, apa/umiditatea se menține în interior.
Mucegaiul reprezintă o problemă deoarece, în timp, deteriorează materialele pe care se dezvoltă, pătându-le, decolorându-le, atacând chiar și structura clădirilor și a pereților. În același timp, poate afecta sănătatea locatarilor, pentru că atunci când se dezvoltă și se înmulțește, eliberează în atmosferă spori și alte tipuri de substanțe nocive. Locatarii pot fi afectați foarte puțin, în funcție de gradul de expunere la mucegai și starea lor de sănătate, sau pot ajunge la reacții alergice sau diferite stări de boală. Cele mai expuse persoane la afecțiunile provocate de mucegaiuri sunt femeile gravide, copiii și bătrâniii. Primele semne că mucegaiul ar fi prezent ar fi decolorarea și mirosul specific umezelii, sau un miros de pământ.
Mucegaiul poate fi îndepărtat prin spălare cu detergent, bicarbonat de sodiu sau soluții speciale anti-mucegai. Nu este recomandat folosirea înălbitorului de rufe, deoarece prezența materiei organice, PH-ului apei și materialul pe care se află mucegaiul, afectează capacitatea înălbitorului de a dezinfecta corect, eliminând totodată în timpul folosirii, vapori care irită căile respiratorii. După spălare se recomandă uscarea imediată a suprafeței.
Suprafețele de lemn, se curăță de mucegai prin spălare cu detergent și apă, apoi se usucă ștergându-le cu o cârpă uscată.
Pe suprafețele din gips carton, atunci când sunt udate în mod repetat sau când nu sunt uscate suficient de repede, apar pete de mucegai. Aceste pot fi îndepărtate ușor prin aspirare, sau prin ștergere cu o cârpă umedă/uscată înmuiată în bicarbonat de sodiu. În cazul în care placa de gips carton este pătrunsă mai adânc de mucegai, se recomandă înlocuirea ei. Este bine să verificați și dedesuptul plăcii, pentru a determina sursa umezelii și reparația ei.
Monitorizarea umidității aerului, aerisirea/ventilația încăperilor, hidroizolația corespunzătoare, verificarea și curățarea sistemelor de scurgere, menținerea dulapurilor și încăperilor ordonate și curate, acestea sunt măsuri de luat pentru evitarea apariției mucegaiului.

Oferte imobiliare in Constanta

Anunturi imobiliare in Constanta

Despre noi

Incepand din 2004, Ambient Intermed este un nume de referinta pe piata imobiliarelor din Constanta. In fiecare an incheiem tranzactii imobiliare avantajoase pentru toti clientii nostri. Daca esti proprietar de apartament, casa, teren sau spatiu comercial in Constanta, poti obtine un castig sigur din vanzarea sau inchirierea lor. Alternativ, daca esti in cautare de oferte imobiliare in Constanta la preturi avantajoase, urmareste zilnic anunturile noastre si profita de ocaziile care apar.

Cumparam terenuri agricole in zona Constanta. Oferim plata pe loc pentru oferte reale.

Telefon: 0732.522.222