Imobiliare Constanta. Apartamente, garsoniere, case, terenuri, birouri si spatii comerciale

Cauta anunturi

Adauga cerere/oferta Exclusivitati Constructii Portofoliu lucrari Anunturi negociate Blog

Cumpărăm sau închiriem?

În ciuda faptului că ultimii ani, la nivel mondial, au fost marcați de o recesiune economică, varianta achiziției unei locuințe în detrimentul închirierii, pare o alegere avantajoasă.

Dobânda la creditele în euro a scăzut, prețurile locuințelor din marile orașe au înregistrat o scădere mai alertă comparativ cu prețurile chiriilor. În ceea ce privește achizițiile pe termen lung, în momentul de față rata lunară la un credit Prima Casă se situează la valori adesea mai mici decât valoarea chiriei pentru același tip de locuință.
Foarte important, atunci când dorești să achiziționezi o locuință, să privești lucrurile din
perspectiva unui investitor, să te gândești nu doar la prețul plătit, ci și la evoluția respectivei proprietăți în următorii ani. La un moment dat perioada de recesiune se va încheia, iar prețurile vor reveni pe creștere doar pe anumite segmente. Diferența ar fi între locuințele noi, cu o localizare bună, care vor fi mai apreciate în timp, față de apartamentele vechi, în special cele construite înainte de anul 1977.
Odată cu evoluția situației economice, datele comparației între varianta achiziției și cea a
închirierii unei locuințe se vor schimba.
Dacă alegi să achiziționezi o locuință, sau să o închiriezi, există avantaje indiferent de varianta aleasă. În cazul în care investești într-o locuință, nu "pierzi" suma lunară aferentă chiriei, ci o „investești". Alt avantaj ar fi că se creează stabilitate, apoi, poți modifica și amenaja locuința proprie, după bunul plac și gust.

Varianta închirierii unei locuințe vă poate oferi de asemenea avantaje, precum: scăpați de
responsabilitățile deținerii unei proprietăți, nu vei plăti taxe și impozite. Tot ce ține de uzura locuinței, a mobilierului, a finisajelor, intră în responsabilitatea proprietarului. Veți avea parte de avantajul mutării imediate, flexibilitatea schimbării locuinței în caz de intervine o schimbare la locul de muncă, dacă scad sau cresc veniturile lunare, dacă apare nevoia mai mare sau mai mică de spațiu locuibil.
Decizia dacă devii proprietar sau chiriaș va ramâne o alegere personală. Nu totul ține de preț, statistici și estimări economice, ci și de dorințe, nevoi, chiar și de limitări personale.

 

Oferte imobiliare in Constanta

Anunturi imobiliare in Constanta

Despre noi

Incepand din 2004, Ambient Intermed este un nume de referinta pe piata imobiliarelor din Constanta. In fiecare an incheiem tranzactii imobiliare avantajoase pentru toti clientii nostri. Daca esti proprietar de apartament, casa, teren sau spatiu comercial in Constanta, poti obtine un castig sigur din vanzarea sau inchirierea lor. Alternativ, daca esti in cautare de oferte imobiliare in Constanta la preturi avantajoase, urmareste zilnic anunturile noastre si profita de ocaziile care apar.

Cumparam terenuri agricole in zona Constanta. Oferim plata pe loc pentru oferte reale.

Telefon: 0732.522.222